II Maailmasõjas hukkunud hiidlaste mälestusmärk Kärdlas

2012

Kiriku plats, Kärdla, 2012
Töös osalenud arhitektid: Maris ja Kadri Kerge

II MS hukkunud hiidlaste mälestusmärk on pühendatud kõigile Hiiumaalt pärit sõduritele, kes hukkusid II Maailmasõjas ning seda sõltumata, mis poolel keegi võitles. 

Mälestusmärk kujutab sõjast naasnud noormeest istumas ja vaatamas koduküla poole.Temast vasemal on mälestustahvlid lahinguväljadele jäänud sõjakaaslaste nimedega. Need mehed ei saanud kunagi tagasi oma kodudesse – oma naiste, emade ja tütarde-poegade juurde. Temast paremale jääb aga tulevik, see maa, mida tema hakkab taas üleslooma. Ta istub kui elujõel, Toonela jõel, veel hetk enne, kui kodu poole sammuma hakkab. Ta ühendab endas minevikku ja tulevikku. Hiiumaa poiss.

This site is registered on wpml.org as a development site.