Puuslikud

Muistsetest aegadest meieni on säilinud erinevaid tarbeesemeid – mõned väikesed karu, kopra või põdra kujutised ja Tamula järve “vanake”, kuid mitte midagi suuremat kujutava kunsti valdkonda kuuluvat. Ometi võib meie kombestikku uurides mõista, et rahvas on loonud ning kasutanud erinevaid sambaid, hingenukke, puuslikke. Üheskoos erinevate puukäsitööd tundvate huvilistega kõnnime teekonnal, mis eksperimenteerib arhailise vormi leidmise nimel, proovides ühendada soome-ugri mütoloogilist maailmapilti kogu oma kombestiku rikkuses ning puutöö spetsiifikast kujunevaid kujundeid. Puuslike valmistamisel on oluline ajastus, piirkond, taiud, “õige” puu valik, lepingud. Kogu töö tehakse käsitööna ilma suurema meediakärata, masinaid välditakse.

This site is registered on wpml.org as a development site.