Ornamentaalne jonn

2014

Näitus “Ornamentaalne” Tallinn, Kunstihoone, 2014
Kineetiline objekt, metall, keevitus

Maailma mitmekihilisus, mentaalne ühendusterägastik, ornamentaalne korduste jada. Ikka ja taas jonnipunnina tuhast tõusev põlisrahvaste pärimus, mille mustrid ehk kirjad hoolimata kõikvõimalikest sõdadest, genotsiidist ja ka sootsiumi isetekkelistest moevooludest kuskilt kirjeldamatutest sügavustest ja avarustest inimmeeltesse tekivad. Need kirjad veavad inimesi tagasi metsa, pühapaikadesse, vanavanemate talusid taastama, arhiividesse ja raamatukogudesse vanade pärimustekstide järgi otsima. Nende kirjade teke ei ole etteaimatav ega suunatav, nad on nagu geneetiline kood, mis leiab lahenduse täiesti ootamatul kujul ja ajal.

This site is registered on wpml.org as a development site.