A´la H.Daumier ehk kingitus Rojalistlikule Parteile

1990

Rühmanäitus “Laupäev I” Laste Loomingu Maja, Tallinn, 1990
Pronks ja betoon

Skulptuur on saanud inspiratsiooni Prantsuse kunstniku Honore Daumier´i karikatuurist, mis pilas kuningas Louis-Philippe I aga laiemas võtmes ka ainuvalitsejate mitmepalgelisust. Teos valmis keskkooli viimases klassis ning Eestis kerkis uusi parteisid nagu seeni vihmas. Üks kõige humoorikamaid parteid oli Eesti Rojalistlik Partei, kes läbi huumori ja tõsiduse nägi Eesti ainuvõimaliku arengupotensiaali tagajaks kuninglikust soost monarhi. 
Kuju kingiti tseremoniaalselt näituse avamisel ning 1993. aastal kinkisid kuningriiklased sele edasi Rapla linnale koos kohustusega see iga aasta jüripäeva paiku linnapea poolt puhtaks pesta. Samas on nad lubanud, et juhul, kui pea jääb pesemata, viiakse Linna Pea Raplast minema ja nii on välja kujunenud uhke traditsioon – Linna Pea Pesu.

This site is registered on wpml.org as a development site.