Useful (AB)use 001

2013

Tallinn, Kunstihoone, 2013
Tallinna Valgusbiennaal, 2013

Video- ja valgusinstallatsiooni teostus: Elo Liiv
Kontseptsioon: Elo Liiv, Eva Tallo

Inimkond väärkohtleb masinaid. See on valdkond, kus elatakse välja muidu allasurutud emotsioone. Ühiskonna sotsiaalsete normidega paralleelselt eksisteerib masinatega seotud normivaba ja vägivaldne reaalsus.

Näituse külastaja suunatakse alateadvuslikku labürinti, jõudes ikka ja ikka edasiviimatu teeotsani: kontrollimatu vägivald, teadvustamispüüe, arengukultus, äraspidine kiindumus ja mehhafiilia, hirm ja enese naeruvääristamine ning oma loodud vägivallaohvriga ühinemis- ja samastumissoov.

Installatsioon tekitab hingelise piinaga segunenud süütunnet. Rünnatakse otse inimestele omast empaatia- ning allasurutud antropomorfiseerimisvõimet. Ristatakse paralleelid ja sunnitakse vaatajat ennast identifitseerima.

Black box, lõputult töötav pesumasin, sotsiaalmeedias esinevad käitumismustrid ning Euroopa Liidu direktiiv inimkonna vägivaldusest masinate suhtes (fake). 

This site is registered on wpml.org as a development site.